Belföld

K&H: újabb felügyeleti vizsgálat indul

Visszaéléseket tárt fel a K&H bank saját lízingcégénél. Ezzel szinte egyidőben vizsgálatot indított a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) is - számol be a Magyar Hírlap. A pénzintézet továbbra sem fizet a brókerbotrány károsultjainak.

Alig ért véget a korábbi vizsgálat, máris újra a K&H bankban találni a PSZÁF ellenőreit. Tavaly decemberben a PSZÁF már rekord nagyságú bírsággal büntette a pénzintézetet. (Tízmillió forintot a K&H banknak, és további húszmilliót a K&H Equities-znek kellett fizetnie.) A mostani vizsgálat a kétévente esedékes helyszíni vizsgálat, amely január 5-én a lízingcégnél (K&H Pannonlízing) indult és egy héttel később a bankcsoportnál folytatódott.

A felügyeleti vizsgálat semmilyen kapcsolatban nem áll a tavaly nyáron indult célvizsgálattal, amelynek célja eredetileg a K&H Equitiesnek (KHE) a Pannonplastban szerzett befolyásszerzése volt. (Mint ismeretes, ennek következtében pattant ki a máig húzódó brókerbotrány.) A PSZÁF a nyári cél- majd általános vizsgálat során többek közt a bank adósminősítési szabályzatát, pénzforgalmi eljárásrendjét és a technikai pénzforgalmi számlák alkalmazását találta helytelennek. Ez utóbbi azért számított különösen fontosnak, mert Kulcsár Attila éppen egy ilyen, a 402-es számú fiókban vezetett technikai számla segítségével – állítólag a bank tudta nélkül – bonyolította többmilliárdos visszaéléseit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik