Belföld

Fokozottan figyeli majd az APEH az orvosokat

Az APEH elnöke jogos elvárásnak tartja, hogy a hatóság tegyen lépéseket hálapénzügyben. Ennek ismeretében az orvosok a szokásosnál nagyobb figyelemre számíthatnak az idei adóellenőrzések során - olvasható a Magyar Hírlapban.

Szakértők szerint az ellenőrzés ilyen jellegű szigorítása aligha lehetséges, mivel az APEH nem tudja, milyen szakmát űz az, akinek a bevallását éppen ellenőrzi. A hálapénz elfogadását pedig be is kellene bizonyítani.

Az orvosoknak nem kell tartaniuk külön “hálapénzügyi adóellenőrzéstől”, de a szokásos vizsgálat keretében igenis utána fog járni az APEH annak, hogy rendesen adóznak-e az ilyen, fizetésen felüli “mellékes” után. Sőt az adóhatóság azt is megvizsgálja majd, hogy a bevallott jövedelem elégséges magyarázatot ad-e az érintett orvos vagyonának gyarapodására. Mindez abból a levélből derül ki, amelyet Király László György APEH-elnök írt az egészségügy-miniszternek.

A levél válasz a miniszter megkeresésére, aminek megírására a halapenz.hu internetes oldal kapcsán kirobbant vitában sarkallta Kökény Mihályt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik