Belföld

Egymilliárdos beáruházást tervez a Praktiker

A Praktiker az idén mintegy 1.500-1.500 négyzetméterrel bővíti pécsi és miskolci áruházát összesen csaknem 1 milliárd forintos beruházás keretében - tájékoztatta a Praktiker Építési- és Barkácspiacok Kft. az MTI-t kedden.

A beruházás keretében mindkét áruházban kialakítanak egy teljes kínálatú, részben fedett, részben szabadtéri kerti centrumot. A fejlesztés nyomán a pécsi és a miskolci egység eladótere egyharmadával bővül. A Praktiker közlése szerint a munkálatok a napokban megkezdődtek, s várhatóan áprilisban fejeződnek be, az áruházak folyamatos nyitva tartása mellett. Mint a társaságnál az MTI-nek korábban elmondták a barkácsáruház-lánc 2006-ig további három új egységet is nyit Magyarországon.


A Praktiker tavaly az első háromnegyed évben 37,8 milliárd forintos bruttó árbevételt ért el, ami meghaladja a 2002. évi bevételt, a tervezett kilenc havi forgalomnál pedig 7,8 százalékkal több. Az előzetes adatok szerint a cég teljesíti a 2003-ra kitűzött 40 milliárd forintos éves bevételi tervét. A Praktiker Magyarországon 14 áruházzal rendelkezik, és több mint 1.200 főt foglalkoztat. A kirkeli köpontú Praktiker-konszern Európa vezető barkácspiaci vállalkozásaihoz tartozik, jelenleg 344 áruházat működtet, ebből 288 Németországban.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik