Belföld

Szeptembertől intelligens kártyát kapnak a hallgatók

Az oktatási tárca tervei szerint szeptembertől felmenő rendszerben - kezdetben tehát az első évfolyamosoknak - valamennyi felsőoktatási intézményben bevezetnék az intelligens kártyákat , amelyekkel a diákok különböző, "az egyetemista léthez kapcsolódó" szolgáltatást vehetnek majd igénybe - közölte Magyar Bálint.

Az oktatási miniszter elmondása szerint: Európában az egyetemek évek óta bocsátanak ki úgynevezett campus-kártyákat, amelyekkel a hallgatók azonosítják magukat.

A magyar diákigazolvány egyedüli lesz Európában: a felsőoktatás egészében bevezetendő egységes chipkártya-rendszer nem csak azonosításra szolgál majd, hanem a szolgáltatások és kedvezmények széles körét lehet igénybe venni velük.

Magyar Bálint elmondta: az intelligens kártya megkönnyíti a tanulmányi ügyek intézését. A miniszter példaként a tantárgyak felvételét, a tanulmányi osztályokon a hallgatók regisztrációját említette. A kártya használható lesz még a fizikai és logikai beléptető rendszereknél, valamint – egyfajta hallgatói pénztárcaként – jegyzetek vásárlásához is használni lehet majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik