Belföld

Elfogadták a metrószerződéseket

Az MSZP-SZDSZ- képviselők szavazataival elfogadta a Fővárosi Közgyűlés a 4-es metróról az állammal, a kincstárral és a BKV Rt.-vel kötendő szerződéseket.

Az ellenzékiek egyöntetűen tartózkodtak a voksolásnál. A közgyűlés jelentős többséggel elfogadta a Fidesz-MKDSZ-frakciónak azt az indítványát, amelyben határozatban támogatta a testület a 4-es metró 2008-ig történő megvalósítását. Erről az indítványról nemmel szavazott Demszky Gábor és pénzügyi helyettese Atkári János, a MIÉP-esek tartózkodtak.

A közgyűlés koalíciós többsége elfogadta az MSZP és az SZDSZ frakcióvezetőinek együttes módosító indítványát, amely arra irányult, hogy a BKV-szerződést később, a beruházási engedélyokirattal együtt ismét tárgyalják meg.

A vitában az ellenzékiek nem kérdőjelezték meg a metró szükségességét, aggályosnak tartották viszont a szerződések előkészítését, tartalmát, s úgy vélték, hogy a képviselők számára nincs biztosítva a több mint 200 milliárd forintos beruházás átláthatósága, nyilvánossága és az ellenőrzés.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik