Belföld

Az ITDH-vezér nem nyilatkozik a magyar cégek iraki esélyeiről

Tizenöt magyar vállalat vesz részt a január 19-23 között Kuvaitban az iraki újjáépítési kiállításon – közölte az ITDH vezetője, aki a magyar céges esélyeiről nem kívánt szólni.

Lednitczky Péter, az ITD Hungary Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési (ITDH) Kht. vezérigazgatója elmondta, hogy a kuvaiti kiállítás az első jelentős fóruma a térségben az újjáépítésben résztvevőknek. Egyben az első olyan találkozó, ahol várhatóan iraki üzletemberek is megjelennek. Lednitczky a magyar cégek esélyeivel kapcsolatban nem kívánt nyilatkozni.

A kiállításon megjelenő 35 ország több mint 800 száz cége között magyar részről vízgazdálkodási és környezetvédelmi, távközlési, energetikai és olajipari cégek vesznek részt.

Lednitczky elmondta, a “Rebuild Iraq 2004” első kategóriás kiállításnak számít, ezért a résztvevők a kereskedelem fejlesztési célelőirányzatból a részvétel költségeinek 50 százalékára kiterjedő támogatást kapnak.

Az ITDH 2003 április 12-én hozta létre Iraki Újjáépítési Koordinációs Irodáját, elsősorban az iraki újjáépítés iránt érdeklődő magyar vállalatoknak a USAID által finanszírozott újjáépítési munkákkal megbízott amerikai fővállalkozókkal történő együttműködés elősegítése érdekében. Az iroda azóta egyebek mellett feltérképezte mindazon magyar cégeket és utódaikat is, amelyek valaha résztvettek iraki beruházásokban.

A szervezet szerint a regionális (cseh, lengyel, magyar) együttműködés jelentősen javítaná a magyar vállalatok üzleti lehetőségeit ezért az ITDH elkezdte egy az idei évre tervezett regionális, budapesti konferencia megszervezését.

Szent-Györgyi és Neumann az emberiségnek ajándékozta találmányát, Bláthyéknak Tesla transzformátora tett keresztbe, Semmelweisről pedig nem is tudják, hogy magyar volt. Miért alakult ilyen méltatlanul a magyar tudomány külföldi megítélése?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.