Belföld

Felmentették Paks műszaki igazgatóját

A közemúltban kinevezett műszaki vezérigazgató-helyettes javaslatára felmentették a a Paksi Atomerőmű műszaki igazgatóját; helyére az üzemviteli főosztály vezetője került.

Felmentették csütörtökön munkaköréből a Paksi Atomerőmű műszaki igazgatóját, további foglalkoztatásáról a vezérigazgató a későbbiekben dönt – erősítette meg az MTI információját a tájékoztatási központ megbízott vezetője.

“A műszaki igazgató felmentését a nemrégiben kinevezett műszaki vezérigazgató-helyettes, Hamvas István javasolta, miután áttekintette a munkaterület feladatait” – közölte Mittler István. A tájékoztatási vezető közlése szerint a műszaki igazgató teendőivel Süli Jánost, az üzemviteli főosztály vezetőjét bízták meg 2004. május 21-ig.

Az április 10-11-i súlyos üzemzavart követő belső vizsgálat eredményeként az akkori műszaki igazgatóval, Szucsán Sándorral szemben a munkáltató egy éves joghátrányt alkalmazott, helyére tehát május 21-ig a munkajog alapján nem lehet más személyt kinevezni.

Süli János helyére, az üzemviteli főosztályvezető munkakörének ellátására Cziczer János villamos üzemviteli osztályvezető kapott megbízást szintén határozott időre. Ezzel együtt január 15-ével több osztályvezető megbízásáról döntött a vezérigazgató – közölte Mittler István.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik