Belföld

Varga Mihály szerint a költségvetés megbukott

A Fidesz szerint a 2004-es költségvetésről végérvényesen kiderült, hogy nem reális, nem valós számokon alapul és nem tartható - mondta Varga Mihály budapesti sajtótájékoztatóján.

“Draskovics Tibor szavaiból kiderül, hogy az államháztartási hiány nemhogy 3,8 százalék nem lesz, de 4,6 százalék is csak úgy, ha elfogadnak egy 120 milliárd forintos megszorító csomagot” – mondta a parlament költségvetési bizottságának fideszes elnöke, az Orbán-kormány pénzügyminisztere.

Előzőleg a kijelölt pénzügyminiszter elmondta, az idén a múlt évihez képest 1 százalékponttal kell csökkenteni az államháztartás GDP-arányos hiányát, így a várható deficit 4,6 százalék közelében alakul. Közlése szerint a költségvetés további 120 milliárd forintos kiadásvisszafogást igényel az idén.

Varga Mihály szerint a 2004-es költségvetés megbukott, amit az ismertetett számokkal “Draskovics Tibor is elismer”. A fideszes politikus utalt arra: Medgyessy Péter kormányfő december közepén még arról nyilatkozott, hogy a kormány a 3,8 százalékos államháztartási hiányt “kőbe vésettnek tekinti”.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik