Belföld

Tőkeemelés lesz az econet.hu-nál

Az econet.hu Informatikai Rt. igazgatósága évi rendes közgyűlést hív össze 2004. február 17-én 10 órára, amelynek egyik témája a cég alaptőkéjének felemelése lesz - közölte a társaság a BÉT honlapján.

A napirenden egyebek között szerepel az igazgatósági, a felügyelő bizottsági tagok megválasztása is. A társaság alaptőkéjét a napirend szerint legfeljebb egymilliárd forinttal, zárt körben emelnék fel. Az econet.hu tavaly június 25-ei igazgatósági ülésén zártkörű tőkeemelésről döntött. Ennek értelmében a társaság elkülönített alszámlájára 118 590 000 forintot fizettek be, amelyekért a társaság 1 185 900 darab „A” sorozatú részvényt bocsátott ki.


Az econet.hu Informatikai Rt. a tavalyi év első félévben 61,9 millió forint veszteséget szenvedett el az egy évvel korábbi 41,6 millió forint nyereség után. A magyar számviteli elvek (HAS) alapján készült beszámoló szerint az árbevétel 124 millió forintra csökkent az egy évvel korábbi 286,8 millió forintot követően. Az econet szerint ennek hátterében az iparág általánosan nehéz helyzete mellett az önkormányzati portálokkal kapcsolatos munkák fizetési elmaradásai – amelyek összege 50 millió forint körüli – állnak.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik