Belföld

PM-közlemény a lakáscélú támogatási rendszerről

Nem felel meg a valóságnak az az állítás, amely szerint a lakáscélú állami támogatásokról szóló 12/2001. (I. 21.) kormányrendeletet módosító 221/2003. (XII. 22.) kormányrendelet alkalmazhatatlan - írja a Pénzügyminisztérium közleménye.

A lakáscélú támogatási rendszer zökkenőmentesen működik, nincs szükség sem korrekcióra, sem utólagos értelmezésre – hangsúlyozza a tárca közleménye.

Tekintettel azonban a jelzálog támogatási rendszer bonyolultságára, a jogszabály gyakorlati végrehajtásának elősegítése érdekében a Pénzügyminisztérium tárgyalt a jelzálogbankokkal, és a jövőben sem zárkózik el az egyeztetések elől. A megbeszélések témája azonban nem a jogszabály értelmezése, hanem a jelzáloglevelekhez járó támogatással kapcsolatos technikai részletek rögzítése, amelyek biztosítják a hitelszerződés megkötésekor érvényes szabályok szerinti állami támogatás folyósítását a hitelekhez. A jogos támogatás kiszámításában nincsenek kérdőjelek, a kölcsönigénylőket tehát semmilyen hátrány nem érheti – szól a közlemény.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik