Belföld

Mérsékelt optimizmus a BÉT-en

Mérsékelt optimizmusra számítanak szerdán a Budapesti Értéktőzsdén az MTI által megkérdezett szakértők. Bónis Miklós, az Inter-Európa Bank elemzője szerint a vártnál lényegesen kisebb novemberi fizetésimérleg-hiány valószínűleg a forint erősödésének irányába hat, és ez mérsékelten pozitív hatással lehet a tőzsdére is. Hozzátette azonban, hogy a piaci bizalom egy nap alatt nem tud helyreállni.

Csáky Attila, a CA-IB Értékpapír Rt. üzletkötője úgy véli, a forint napközbeni volatilitása kihatással lehet a tőzsdei árfolyamokra, de ha stabilizálódik az árfolyam, akkor kisebb élénkülésre és enyhén emelkedő részvényárakra van kilátás. A BUX kedden 45,21 pontos emelkedéssel, 9.510,33 ponton zárt, az előző napi záró értékhez képest ez 0,48 százalékos erősödés.

A részvénypiac forgalma viszonylag magas, 8,19 milliárd forint volt. A négy vezető részvény az OTP kivételével drágult a hétfői záráshoz viszonyítva. A Matáv 0,12 százalékkal 804, a Mol 0,23 százalékkal 6.440, a Richter 2,56 százalékkal 24.205 forintra erősödött. Az OTP ára 0,68 százalékkal 2.760 forintra csökkent.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik