Belföld

A Malév és a Hainan Airlines közös járata Kínába

A Malév elnök-vezérigazgatója, Sándor László memorandumot írt alá kínai tárgyalásainak eredményeként arról, hogy legkésőbb 2004 augusztusától Budapest-Peking járat indul a Malév és a Hainan Airlines Company Ltd.-vel (HNA) közös üzemeltetésében - közölte Krebsz Adrien a Malév szóvivője szerdán.

A legkevesebb heti három járaton a HNA Boeing-767-300-as repülőgépei repülnek majd. A Malév és a HNA együttműködési megállapodását várhatóan a jövő hónapban, vagy márciusban írják alá. A HNA küldöttsége csütörtökön érkezik Budapestre, többek között a menetrend és az értékesítési csatornák egyeztetésére.

A Malévnak már volt menetrendszerinti járata Kínába 1998. szeptember 1. és 2002. március 24. között, de “a légitársaság nem rendelkezett a gazdaságos üzemeltetéshez megfelelő feltételekkel” – mondta el Krebsz Andrien. A Malév a több hónapos piackutatás és tárgyalások eredményeként választotta a magánkézben lévő Hainan Airlines csoportot, mert a nagy légitársaságoknál rugalmasabb együttműködési feltételeket ajánlott. A HNA csoport, amely a légiiparágon kívül szállodákat is üzemeltet és ingatlanfejlesztéssel, valamint életbiztosítással is foglalkozik, számos üzleti lehetőséget kínál a Malév számára, akár a légi áruszállítás, akár a turizmus területén.

A Hainan Airlines a negyedik legnagyobb kínai belföldi légitársaság, 500 járata 70 kínai nagyvárosba közlekedik. A csoportnak 91 repülőgépe van és további 30 vásárlását már bejelentette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik