Belföld

Újabb betelepülő a BILK logisztikai központban

A NYK Logistics (Hungary) Kft. (régi nevén New Wave Logistics) bérleti szerződést kötött a Közép-Európa legnagyobb logisztikai beruházását végrehajtó Waberer’s Csoporthoz tartozó BILK Logisztika Rt.-vel.

A világ egyik vezető hajóstársaságának cégcsoportjában működő NYK Logistics (Hungary) Kft. mintegy 4000 négyzetméter raktár-logisztikai területet és összesen 700 négyzetméternyi irodahelyiséget vesz igénybe a BILK Logisztikai Rt.-től 2004 júliusától, konténer osztályának irodáit azonban már most is a BILK irodaházban működteti.

A NYK Logistics abban a 9 méter belmagasságú, C1 jelű csarnokban bérelt kapacitást, amelynek kivitelezése közel egymilliárd forintos beruházással a napokban kezdődik meg. A 7300 négyzetméter területű létesítmény fennmaradó területét a Volán Tefu Rt. veszi igénybe. A létesítmény megfelel a közvetlen iparvágány kapcsolatból eredő rakodási technológiáknak, valamint a közúti dokkolásnak is. A kapuk rámpaszint kiegyenlítőkkel készülnek. A sprinkler automatikus tűzoltó rendszerrel fel-szerelt csarnokhoz 1200 négyzetméter területen légkondicionált irodák kapcsolódnak.

A Magyar Külkereskedelmi Bank Rt. a Waberer’s Csoporttal való együttműködése részeként vállalta a BILK Logisztikai Rt. további 24 000 négyzetméter területű raktárának és a hozzá kapcsolódó 2500 négyzetméteres iroda együttes kivitelezésének a finanszírozását. Az MKB és a BILK Logisztikai Rt. között aláírt, közel 3 milliárd forintos hitel megállapodás révén 2004. végére elkészülnek a legkorszerűbb raktár-logisztikai technológiák fogadására alkalmas épületek, amelyeket a Schenker hosszú távra bérel a BILK-től.

„A Budapesti Intermodális Logisztikai Központ fejlesztése a tervezett ütemben folytatódik”, – jelentette ki Wáberer György, a Waberer’s Csoport elnöke – „és belátható idő belül eléri azt a kiépítettséget, amelynek alapján Kelet-Közép-Európa legfontosabb gazdasági-közlekedési hídfőjévé válik”. Hozzátette: „A BILK Logisztikai Rt. eddig megvalósult létesítményei a jelenleg ismert legkorszerűbb nemzetközi szolgáltatást kínálják a Waberer’s Csoport ügyfeleinek, olyan nemzetközi vállalatoknak, mint amilyen a Bosch Siemens Háztartási Készülék Csoport, az SCA Hygenie Products és mások.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik