Belföld

Magyar siker egy francia pezsgőversenyen

Egy arany és egy ezüst érmet nyertek a magyar pezsgők az első alkalommal megrendezett Effenvercents du Monde elnevezésű nemzetközi pezsgőversenyen, a franciaországi Dijon-ban - tájékoztatta Vass Gábor, a Henkel und Söhnlein cégcsoport marketingvezetője.

Vass Gábor közölte: a franciaországi pezsgőversenyt azzal a céllal szervezték meg a múlt év decemberében a rendezők, hogy értékeljék a különböző országok pezsgőinek minőségét és “egyéniségét”, illetve elősegítsék azok elismertetését mind a szakma, mind pedig a fogyasztók körében. “A világ pezsgőinek versenyére” 15 országból több mint 200 pezsgőt neveztek. A világversenyen Magyarországról a Balatonboglári Borgazdasági Rt. Chapel Hill Chardonnay Brut pezsgője arany érmet, míg az ínyencek körében és a gasztronómiában kedvelt Hungaria Extra Dry ezüst érmet kapott.


Vass Gábor korábban elmondta, hogy a Henkel und Söhnlein cégcsoport – ahová a Törley Pincészet is tartozik – a magyar pezsgőpiacon egyértelműen piacvezető több mint 60 százalékos részesedésével. A társasághoz két ismert pezsgőcsalád, a BB és a Törley tartozik. A cégcsoportnál a múlt évi nettó árbevétel várhatóan 12 milliárd forint körül alakul, míg az idén ennél az összegnél valamivel többre számítanak. A pezsgőértékesítés a cégcsoport nettó árbevételének 52 százalékát adja.ú


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik