Belföld

Perli a GVH-t a Pharma Nord

Jogorvoslatért bírósághoz fordult a Pharma Nord Kft. a Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsának (GVH) szerintük példátlan súlyú és megalapozatlan határozatai ellen.

 A Pharma Nord csütörtökön tájékoztatta álláspontjáról az MTI-t. E szerint a Versenytanács megalapozatlanul marasztalta el reklámjait és indokolatlanul sújtotta a társaságot a kiszabható bírság közel maximumával. A GVH a társasággal szemben összesen 20 millió forint bírságot szabott ki. Keresetében a Pharma Nord azt is sérelmezi, hogy a “Gazdasági Versenyhivatalnak az ügyről kiadott sajtónyilatkozatai pontatlanságukkal sértik a cég jó hírnevét”.


Az étrendkiegészítőket és funkcionális készítményeket gyártó cég sérelmezi a Versenytanács szerintük kellő körültekintés és bizonyítás nélküli állításait, amelyek szerint a Pharma Nord egyes termékreklámjai a “fogyasztó megtévesztésére alkalmasak, mert gyógyhatás hamis látszatát keltik”. Kifogásolják azt is, hogy a GVH állításait bizonyítékokkal nem támasztotta alá, így sem a fogyasztók állítólagos megtévesztését, sem pedig az állítólagos jogsértés versenyhatásait nem bizonyította. A kft. szerint a kérdésben a GVH jogszerűtlenül adta ki és pontatlanul fogalmazta meg sajtóközleményeit.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik