Belföld

HP-Apple összefogás a digitális zene balkanizálódása ellen

Még az idén ki akar hozni a HP egy digitális zenelejátszót, amely az Apple iPodjára épül, miután a két cég partneri megállapodást kötött. Mindezt csütörtökön Las Vegasban jelentették be.

A HP ugyanakkor fogyasztói PC-ire és noteszgépeire előre telepíti az Apple iTunes szoftverét, valamint kihelyezi az asztalra az iTunes Music Store ikonját is. A HP közlése szerint a lejátszó nyárra várható. Az árról, a termék külsejéről, illetve az Apple-lel kötött megállapodás feltételeiről részletek nem kerültek nyilvánosságra. A HP csupán annyit közölt, hogy a lejátszó ára versenyképes lesz a piacon lévő eszközökével.

A HP jelezte ugyan már korábban, hogy tervezi egy digitális zenelejátszó forgalomba hozatalát, de az Apple-megállapodás sokakat meglepett. A HP elnök-vezérigazgatója, Carly Fiorina közleményében hangsúlyozta, hogy megvizsgáltak számos lehetőséget, és úgy döntöttek, a legjobbat választják.

– A HP számára ez a lépés tökéletesen illeszkedik szélesebb értelemben vett digitális szórakoztató rendszer stratégiájukba, míg az Apple is közelebb került azon célja valóra váltásához, hogy a lehető legtöbb felhasználó kezébe eljuttassa az iPodot és az iTunest – nyilatkozta Steve Jobs, az Apple vezérigazgatója. „Miután az ipart balkanizálja, hogy a digitális muzsikát számtalan inkompatibilis egyedi technológiába csomagolják, a fogyasztókat megnyugtatja, hogy ugyanazokat a páratlan megoldásokat kapja a HP-től és az Apple-től, a digitális zenei korszak két vezető szereplőjétől” – fogalmazott Jobs.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik