Belföld

Gyanúsítottként hallgatták ki Molnár Csabát

Gyanúsítottként hallgatta ki az ügyészség Molnár Csabát, az ORFK pénzmosás elleni osztályának vezetőjét pénteken - mondta Borbély Zoltán, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

“Az ügy államtitkot képez, ezért még azt sem mondhatom el, hogy mivel gyanúsítják Molnár Csabát” – közölte védője, Zamecsnik Péter. Molnár Csaba a három és félórás kihallgatását követően újságírók előtt kijelentette: “amiről kellett, arról jelentést írtam”.

Hozzátette: tudomása szerint a vizsgálat idején referensként dolgozik tovább az Országos Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságán. Több napilap is úgy tudja, hogy Molnár Csaba pénzmosással gyanúsított szír állampolgároktól néhány alkalommal kis értékű ajándékokat fogadott el, illetve egy vacsora alkalmával ő is megajándékozta őket márkás itallal. Rendőrségi források szerint az alezredes minden esetben jelentést írt a szírektől kapott ajándékokról.

Molnár Csaba korábban osztályvezetőként aktívan részt vett a K&H-ügy nyomozásában. Salgó László országos főkapitány a Magyar Nemzet december 2-án megjelent cikke, valamint a Nemzetbiztonsági Hivatal utóbb az ORFK vezetőjéhez eljuttatott “szigorúan titkos” minősítésű összefoglaló jelentése alapján rendelt el belső vizsgálatot Molnár Csabával kapcsolatban.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik