Belföld

Font Sándor leváltására is kész az MSZP

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete egyes tevékenységeinek ellenőrzését javasolja a Magyar Szocialista Párt.

Az MSZP képviselőcsoportja ismételten kezdeményezi a költségvetési és pénzügyi bizottság ellenőrzési albizottságának összehívását a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete belső működésének megvizsgálására. Molnár László, a szocialisták költségvetési munkacsoportjának tagja azt is közölte, hogy ha Font Sándor, a testület MDF-es elnöke erre nem hajlandó, ahogyan nyári kezdeményezésükre sem tette meg, akkor javasolni fogják az ellenzéki politikus leváltását az albizottság elnöki posztjáról.

Az MSZP frakciója azt szeretné, hogy az ellenőrző testület tekintse át a PSZÁF vezetési, döntési mechanizmusát, a belső ellenőrzést biztosító szabályokat, a szervezet gazdálkodását. A nagyobbik kormánypárt képviselőcsoportja ezt azért tartja szükségesnek, mert korábban olyan nyilatkozatok láttak napvilágot, amelyek szerint indokolt lenne a nyilvántartási, ellenőrzési rendszer áttekintése. A vizsgálat arra is kiterjedne, hogy foglalkozott-e a felügyelet a László Csaba érdekeltségébe tartozó számlákkal, és ha igen, azt ki, mikor és milyen felhatalmazással tette.

A szocialisták arra is választ várnak, hogy vizsgálta-e a PSZÁF a kormánytagok, az államtitkárok számláit. Megvizsgálnák továbbá, hogy a felügyeletnek mi volt a szerepe, illetve miért nem szólalt meg, amikor az Orbán-kabinet egy kormányhatározattal lehetővé tette a 12 állami gazdaság jóval értéken aluli privatizációját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik