Belföld

Feljelenthetik Ragátsot

Feljelenthetik a tévéelnöki posztról a közelmúltban lemondott Ragáts Imrét, ha véget ér az MTV Rt. felügyelőbizottságának (fb) vizsgálata - vélekedett az MTV Közalapítvány kuratóriumi elnökségének több tagja.

Az fb azt vizsgálta: milyen körülménynek között vásárolt a tévéelnök nevelt lánya cégétől mintegy 50 millió forintért – a piaci ár háromszorosáért – filmsorozatot, a szerződéskötési szabályok megkerülésével. A Népszava információi szerint az fb végleges jelentése a hét második felében készül el, de a bizottság a részeredményekről ma számol be a kuratóriumi elnökségéből és 21 civil szervezet képviselőjéből álló kuratóriumnak.

Ragáts a nevelt lánya cégével tető alá hozott kontraktust megsemmisítette, de időközben az MTV mintegy 14 millió forintot fizetett ki a vállalkozásnak. Ezt az intézmény később sem követelte vissza, noha a cégtől vásárolt filmsorozatnak egyetlen része sem került adásba. Kérdés, most hogyan ítélik meg a kurátorok Ragáts viselt dolgait. A Népszava úgy tudja, miután elkészül az fb végleges jelentése azt büntetőjogászok is véleményezik majd – utána dől el, hogy feljelentik-e Ragátsot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik