Belföld

Nem tekinti lezártnak a Schlecht-ügyet az MSZP

Az MSZP-frakció fontolgatja, hogy februárban parlamenti vizsgálóbizottság létrehozását kezdeményezi a Schlecht Csaba, illetve Josip Tot és Kaya Ibrahim nevéről ismert ügyben – nyilatkozta a Népszabadságnak Lendvai Ildikó frakcióvezető.

Az MSZP februártól várhatóan írásbeli kérdésekkel bombázza majd az arra illetékeseket a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF), valamint az ügyészség működésével kapcsolatban. A szocialista frakció vasárnap közleményben fordult a PSZÁF-hoz és az ügyészséghez, mivel sajnálatosnak tartja, hogy sem a pénzügyi felügyelet elnöke, sem az ügyészség nem adott megnyugtató választ azokra a kérdésekre, amelyek tevékenységük elfogulatlanságával kapcsolatban felmerültek.

A szocialista frakció által vasárnap közzétett dokumentum rögzíti, hogy az ügyészség „másodjára is futni hagyta” Schlecht Csabát. Annak ellenére nem járult hozzá a vádhatóság a Schlecht ellen indított nyomozás folytatásához, hogy a Fidesz egyes vezető személyiségeihez is közel álló cégek eltüntetéséhez szükséges útlevél-machinációk egyik kulcsszereplője önként tárta föl a történteket.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik