Belföld

Nem kapnak év végi jutalmat a miniszterek

A kormány tagjai a köztisztviselőkkel ellentétben az idén nem kaptak karácsonyi jutalmat. A minisztereknek a kormányfő felkérése szerint december 23-ig kell megjelölniük, hogy milyen jótékonysági célra utalják át jövő évi béremelésüket - írja a Népszava.

A kormány utolsó idei ülésén a kabinet valamennyi tagja felajánlotta jóttékonysági célokra jövő évi teljes béremelését – erősítette meg lapunk információját Gál J. Zoltán kormányszóvivő. Az eredeti tervekkel ellentétben a kormány nem hozott létre alapítványt a felajánlásokat kezelésére. A kormányfő azt kérte minisztereitől, államtitkáraitól, hogy máig jelezzék, mely célokat támogatnak béremelésükből.

A Medgyessy-kormány tagjainak családi büdzséje 2004-ben ezzel mintegy hatvan millió forinttal lesz szegényebb. Lapunk értesülései szerint a kormányfő egy koraszülöttek ellátását segítő alapítványnak utalja át saját béremelését, Lamperth Mónika belügyminiszter pedig megosztotta az összeget az őt a parlamentbe juttató Kaposvár egyik mozgássérülteket segítő intézménye, illetve egy a rendőrárvákat támogató alapítvány között.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik