Belföld

Mol-Slovnaft: teljes üzleti integráció

A Mol és a Slovnaft igazgatósága döntött a két cég teljes üzleti integrációjáról, valamint a TVK igazgatóságával együtt a TVK és a Slovnaft termelési és kereskedelmi tevékenységének egyesítéséről - közölte a Mol hétfőn a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A két igazgatóság “döntött arról, hogy egységes üzleti
szervezetben és irányítás alatt, a feltárt szinergiák megvalósításának céljával integrálja a Mol és a Slovnaft működését. A döntés szerint a Mol-csoport vezető testülete változatlan marad. Az integráció révén egy erősebb és hatékonyabb Mol-csoport jön létre, amely a tagok legjobb képességeit egyesítve még jobban meg tud felelni a régióban előtte álló kihívásoknak és stratégiai célkitűzéseinek – áll a közleményben. Másfelől a Mol, a Slovnaft és a TVK Rt. igazgatóságainak közös határozata alapján 2004. január 1-én integrált Vegyipari Divíziót állítanak fel, melyben a TVK és a Slovnaft vegyipari termelési- és kereskedelmi tevékenységét összehangolva működtetik.


A vegyipari divíziót irányító integrált vezetés feladata lesz a
Slovnaft és a TVK termelési- és kereskedelmi tevékenységének napi koordinációja, miközben a két társaság jogilag független marad. A TVK Rt. és a Slovnaft a.s. termelési és kereskedelmi
tevékenysége összehangolt működtetésének célja az ellátási
optimalizáció növelése, a jobb termék-portfolió kialakítása,
amellyel a társaságoknál jelentős mértékű szinergia és hatékonyságjavulás érhető el.


Az integrált működéstől a partnerek azt várják, hogy éves
szinten közel 5 millió dollár szinergia és hatékonyságjavulás érhető el. Az integrált Vegyipari Divízió vezetése a következő tagokból áll: a vegyipari divízió vezetője Vratko Kassovic, a Slovnaft vezérigazgatója, a divízió vezető-helyettese Olvasó Árpád, a TVK vezérigazgatója, az integrált vegyipari termelés vezetője Kósa András, a Slovnaft vegyipari termelési igazgatója, az integrált vegyipari kereskedelem vezetője Nagy András, a TVK értékesítési és marketing vezérigazgató-helyettese.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik