Belföld

A Figyelő újságírója a Tőzsdei Legek között

A Budapesti Értéktőzsde év végi záró fogadásán kiosztották a legjobb tőkepiaci szereplőknek járó tőzsdei díjakat. Az év legjobb újságírója R. Kovács Dániel, a Figyelő munkatársa lett.

Az Akadémia Klub dísztermében megrendezett eseményen, amelyet László Csaba pénzügyminiszter nyitott meg, majd Jaksity György, a BÉT Igazgatóságának elnöke mondott beszédet, kiosztották a szokásos évi “Tőzsdei Legek 2003” díjakat.

A Budapesti Értéktőzsdén bonyolított forgalom illetve kontraktusszám alapján az idén az azonnali forgalmat tekintve az ERSTE Bank Befektetési Rt., a származékos forgalmat tekintve pedig a Raiffeisen Értékpapír és Befektetési Rt. végzett az első helyen.

A további hét kategóriában az alábbi eredmények születtek:

Az év legjobb kibocsátója, az OTP Bank Rt., az év legjobb hitelpapír kibocsátója: FHB Földhitel- és Jelzálog Bank Rt. lett. Az adatszolgáltatók közül a Reuters Magyarország Kft.-nek, míg a befektetési szolgáltatókk közül az Erste Bank Befektetési Rt..nek jutott idén a díj.


Az év legjobb szaksajtója a Portfolio.hu, az év legjobb újságírója pedig R. Kovács Dániel, a Figyelő munkatársa lett. A Tőzsde emberének Gyuris Dánielt, a FHB Földhitel – és Jelzálog Bank Rt. vezérigazgatóját választották.

A magyar tőkepiac és a Budapesti Értéktőzsde népszerűsítéséért végzett kiemelkedő munkájáért az idén posztumusz életműdíjat kapott Feyér Zoltán, a Forintos percek egykori műsorvezetője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik