Belföld

A főváros nem engedélyezi a hanukai gyertyagyújtást

A főváros nem engedélyezi a nyilvános hanukai gyertyagyújtást december 22-én a Hanuka Fesztivál keretében az Astoriánál.

“A terület kezelője, a Fővárosi Polgármesteri Hivatal illetékes bizottsága nem engedélyezte a kért terület, a Rákóczi út és a Károly körút sarkának használatát, mivel az esemény aránytalanul nagy mértékben zavarta volna a forgalmas kereszteződést” – olvasható a közleményben.

A szervezőbizottság értetlenül áll a döntés előtt, mivel területfoglalási engedélyt kizárólag a járdára kértek, ahol szerintük nem akadályozhatják érdemben a forgalmat – írták. A szervezőket azért is kellemetlenül érinti a Fővárosi Polgármesteri Hivatal döntése, mert ezzel a hivatal meghiúsította a háromnapos Hanuka Fesztivál záró eseményének szánt nyilvános gyertyagyújtást.

A Hanuka Fesztivált szervező zsidó ifjúsági szervezetek és a Bálint Zsidó Közösségi Ház azt tervezi, hogy a döntés ellenére egy másik helyszínen, a Dohány utcai Zsinagóga előtti téren mégis megrendezik a hanukai gyertyagyújtást, a terület engedélyezéséről azonban már nem a Fővárosi Önkormányzat dönt – olvasható a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik