Belföld

Eljárás indul a volt bolgár miniszterelnök felesége ellen?

A bolgár legfőbb ügyészség jogi eljárást kezdeményezett a „Bulgária Jövőjéért Alapítvány" tisztségviselői ellen – jelentette a novinite.com szófiai internetes újság. Ez a hír aligha keltette fel bárkinek is az érdeklődését, aki nem ismeri a balkáni politikai életet. Bulgáriában azonban nagy port kavart az ügy, ugyanis az alapítványt az előző miniszterelnök, Ivan Kosztov felesége, Elena irányítja.

A legfőbb ügyészség azért indított eljárást mert törvénysértést gyanít az alapítványnál. A szervezet tisztségviselőinek most az állítólagos adócsalások és más „sötét ügyletek” miatt kell felelősségrevonás elébe nézniük – írja a novinite.com. Különösen bizonyos adományok ügyében vizsgálódnak a hatóságok, amelyek ilyen-olyan módon „átléptek” a törvényes kereteken.

Az alapítvány érdekessége, hogy egy két évvel ezelőtti vizsgálat kiderítette: olyan adományokat kapott a szervezet, amelyek állami cégektől, így a Bulgartabac dohányipari monopóliumtól és a BTC távközlési óriásvállalattól származtak. Az adományok annak ellenére megérkeztek e cégektől, hogy ők maguk szinte állandósult pénzügyi válságban voltak.

Formálisan egyébként még nem emeltek vádat Elena Kosztova, a volt miniszterelnök felesége ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik