Belföld

Alacsony forgalom, kis emelkedés várható a pesti tőzsdén

A nemzetközi trendnek megfelelően karácsony előtti alacsony forgalom mellett kis mértékben emelkedő árakra számítanak a magyar tőzsdén az MTI által megkérdezett szakértők.

Trippon Mariann a CIB Rt. üzletkötője úgy látja, már nem sok minden történik a részvénypiacon, az emberek inkább karácsonyi bevásárlásaikra koncentrálnak. Az üzletkötő szerint a nemzetközi piacokon uralkodó optimizmus érezteti hatását a magyar tőzsdén is, így kis mértékben emelkedő árakra lehet számítani.

Farkas Róbert, a Takarékbank üzletkötője szerint a Mol papírjának mozgása lehet érdekes. Meglátása szerint az olajtársaság papírjára 6.300 forintos szinten is volt jelentős vétel csütörtökön, így akár e fölé is emelkedhet a papír árfolyama. Erősebb vétel volt még az FHB papírjaira csütörtökön, ahol oldódni látszik a kormány lakáshitelezéssel kapcsolatos döntését követő “sokk” – tette hozzá Farkas Róbert.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 134,04 pontos emelkedéssel, 9.271,72 ponton zárt csütörtökön. A szerdai záró értékhez képest ez 1,47 százalékos erősödés. A részvénypiac forgalma a közepesnél magasabb, 7,90 milliárd forint volt. A vezető részvények drágultak az előző napi záráshoz viszonyítva. A Matáv 1,73 százalékkal 765 forintra, a Mol 1,61 százalékkal 6.330 forintra, az OTP 1,17 százalékkal 2.600 forintra, a Richter 2,01 százalékkal 24.900 forintra drágult.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik