Belföld

Bizonytalan ármozgásra számítanak a BÉT-en

Alacsony forgalom mellett vegyes ármozgást várnak csütörtökön a magyar tőzsdén. A BUX csütörtökön 26 pontos növekedéssel 9163 ponton nyitott.

Káldi László, a Raiffeisen Bank üzletkötője úgy látja, hogy az év vége közeledtével vételek már nem nagyon vannak, így inkább lefelé mozgó árakat vár. Ugyanakkor a Richter tarthatja a piacot, annak a hírnek a hatására, hogy Amerikában valószínűleg engedélyezik egyik készítményének forgalmazását.


Szatmári Tamás, a Takarékban üzletkötője is úgy látja, hogy inkább lefelé mozoghatnak az árak. Az alacsony forgalom miatt a magyar tőzsde ki van szolgáltatva egy két befektető vételi vagy eladási kedvének, ami bizonytalanná teszi, hogy merre mozognak az árak – tette hozzá.


Londonban plusszal, Frankfurtban mínusszal indult a kereskedés


A londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100  csütörtökön 0,3 pontos nyereséggel kezdett, és rövidesen 2,8 pont  volt a nyeresége. Szerdán 21,2 pontos, azaz 0,49 százalékos  nyereséggel 4354,2 ponton végzett a fő mutató, így 10,50 százalékkal  haladta meg a tavaly év végi értékét.


A frankfurti értéktőzsde irányadó mutatója, a DAX-30 0,25 pontos veszteséggel indult csütörtökön, és néhány perc múlva 19,77  pont volt a vesztesége. Csütörtökön tőzsdenyitáskor az euró 1,2404 dollár volt  középárfolyamon a londoni bankközi devizapiacon, 0,0007 dollárral  olcsóbb a szerdai későinél. Egy órával korábban 1,2403 dollár volt  Londonban, még egy órával korábban 1,2404 dollár ugyanott, a szerdai  New York-i késői 1,2396 dollár után.  Csütörtökön tőzsdenyitáskor az arany unciánként 410,60 dollár  volt Londonban azonnali szállításra, 1,52 dollárral olcsóbb a  szerdai későinél.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik