Belföld

Az Egis 120 forintos osztalékfizetést javasol

Az Egis Gyógyszergyár Rt. igazgatósága a január 30-i éves rendes közgyűlésen részvényenként 120 forint, a névérték 12 százalékát jelentő osztalék kifizetését javasolja majd - közölte a társaság a BÉT honlapján szerdán publikált közgyűlési meghívóban.

A francia ATP (Servier) többségi tulajdonában lévő magyarországi gyógyszercég üzleti éve októbertől szeptemberig tart és az előző üzleti évben 120 forint osztalékot fizet részvényenként.

A nem konszolidált magyar számviteli szabályok (HAS) szerinti mérleget 77,23 milliárd forint főösszeggel javasolja az igazgatóság elfogadni. A mérlegfőösszeg mintegy 5 milliárd forinttal több az előző üzleti év végén regisztráltnál. A társaság saját tőkéje 67,44 milliárd forint, ami 7,2 százalékos növekedés egy év alatt. A kötelezettségek állománya lényegében változatlan marad és az üzleti év végén 8,24 milliárd forint volt.

A nem konszolidált nettó árbevétel 5,6 százalékkal 58,32 milliárd forintra nőtt. Az adózás előtti profit 6,39 milliárd forintot tett ki a szeptember 30-án zárult pénzügyi évben, míg egy évvel korábban 6,70 milliárd forint volt. A közgyűlés napirendjén a konszolidált éves jelentés elfogadása is szerepel. Az igazgatóság a közgyűlési előterjesztéseket január 15-től teszi publikussá.

Az Egis papírjai a Budapesti Értéktőzsde A kategóriájában forognak. A szerdai tőzsdenapon az Egis részvények záróára 8.425 forint volt, ez 0,30 százalékos csökkenés a keddi záráshoz viszonyítva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik