Belföld

A Főkefe az idén is elnyerte a MÁRTA-díjat

A főként megváltozott munkaképességű dolgozókat foglalkoztató Főkefe Ipari Kft. 2003. novemberében immár másodszor nyerte el a MÁRTA (Magyar ÁRukat Támogató Alapítvány) díját, ezúttal a Clarissa Maxima névre hallgató dekoratív, pácolt cipőtisztító-készlettel. A cég vezetői a díjat 2003. november 28-án a Magyar ÁRukat Támogató Alapítvány által szervezett nemzetközi üzletember találkozó megnyitó ünnepségén vehették át.

A MÁRTA díj a kiváló terméket gyártó magyar cégek és a gazdaságban kiemelkedő színvonalú tevékenységet végző magánszemélyek elismerésének rangos szimbóluma, célja a hazai előállítású termékválaszték bővítése mellett az új termékek piaci bevezetésének elősegítése is.

„A díj elnyerése újabb pozitív visszajelzést adott számunkra igényes, jó minőségű termékeinkkel kapcsolatban.” – mondta el Szili Károly ügyvezető igazgató. – „Tavaly tavasszal indított minőségfejlesztési programunk –, melynek keretében integrált ISO 9001 és 14001 szabványoknak megfelelően optimalizáltuk folyamatainkat –, tovább folytatódik a jövő évben is, és reményeink szerint hozzájárul ahhoz, hogy állami tulajdonú, közhasznú tevékenységet végző cégként is minőségi, piacképes termékeket állítsunk elő. Be szeretnénk bizonyítani, hogy a közhasznúság és a versenyképesség nem egymásnak ellentmondó fogalmak.”

Az elsősorban élőmunka-igényes termékeket gyártó, illetve bérmunkában különböző összeszerelési, válogatási, csomagolási munkákat végző Főkefe Ipari Kft. nyertes terméke, a pácolt, dekoratív cipőtisztító-készlet, kizárólag természetes és környezetbarát alapanyagok felhasználásával és technológiával készül. A termékkel a társaság célja, hogy a vásárlóközönségnek egy igényes kivitelű, tartós terméket kínáljon, amely a magasabb igényeket is kielégíti.

„A kefék és seprűk piacán igen sok a távol-keleti műanyag termék, melyek nyomott áraival képtelenség versenyezni.” – mondta Eperjesiné Bognár Beatrix értékesítési vezető. – „Éppen ezért hoztuk létre tavaly a minőségi tisztítóeszközök termékcsaládját, a Clarissa Maximát, melyek méltó részei lehetnek egy elegáns lakásnak vagy egy szállodának egyaránt. Bár e termékek piaca hazánkban még kicsi, reményeink szerint a közelgő EU-csatlakozás újabb piacokat nyithat meg e termékcsaládunk számára is, és az értékesítést segítheti a most megnyert minőségi díj is.”

További háttér-információk a Főkefe Ipari Kft-ről:

Az 1949-ben alapított Főkefe legfontosabb célkitűzése a megalapítás óta változatlan: megváltozott munkaképességű dolgozók foglalkoztatása. Társaságunk 1994 óta működik Kft. formában, 1997-től további öt célszervezettel együtt 100%-os állami tulajdonban van, kezelését ekkor az OFA (Országos Foglalkoztatási Közalapítvány) vette át.

A Főkefe alaptevékenységi köre ma is a – hagyományosan elsősorban vakok által végzett – kefe- és seprűgyártás, amelyet a cég neve is tükröz. A kefetermékeken kívül társaságunk számos más élőmunka-igényes terméket is gyárt, illetve bérmunkában végez különböző összeszerelési, válogatási, csomagolási feladatokat partnerei számára.

A cég referenciái között említhetjük továbbá az autóvillamossági termékek kihelyezett gyártását és ismert írószer márka összeszerelését is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik