Belföld

Elfogadják az interneten kötött biztosításokat – nyert a Netrisk

Az [origo] Társalgójának vendége volt a Netrisk Első Online Biztosítási Alkusz Kft. ügyvezető igazgatója, Haraszti Zsolt. Az igazgatót annak kapcsán kérdezték, hogy három biztosító, mintegy 10 ezer, az interneten kötött biztosítást utasított vissza formai okokra hivatkozva.

December 1-én három hazai biztosító, az Allianz Hungária, a Generali-Providencia és az OTP-Garancia levélben tudatta a Netriskkel, hogy tartalmi és alaki problémák miatt nem fogadja el az ügyfelek nevében általuk leadott kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződések felmondásait, és a mintegy 10 ezer szerződést továbbra is érvényesnek tekinti.

A biztosítók nem a felmondások tényét kifogásolták, hanem a felmondások mellé csatolt alkuszi megbízások alaki-formai és annak tartalmi részével kapcsolatosan fogalmaztak meg hiányosságokat. Haraszti Zsolt és az általa megkérdezett jogi szakértők szerint a megbízások tartalmukat tekintve is megfelelnek a jogszabályi követelményeknek, a Netrisk minden ügyfele megbízását elfogadta, és érvényesnek tekinti. Ennek alapján az új szerződéseket már megkötötték, a jövő évi szerződések teljes dokumentációját december 15-20. között postázták az ügyfeleknek.

“A kötelező gépjármű felelősség-biztosítás (kgfb) piacon 12 biztosító működik és csak három biztosító jelezte ezt a kifogást, akik korábban ugyanúgy elfogadták az alkuszi megbízásunkat. Még novemberben is ilyen megbízás alapján kötöttünk hozzájuk szerződéseket” – mondta az egyéb biztosítóknak kötött szerződésieről Haraszti.

Az utólagos kiegészítésekkel végül elfogadja a megbízásokat, miután a Netrisk kérte ügyfeleit a korábban adott alkuszi megbízások megerősítésére. “Ezen nyilatkozatokat az érintett 3 biztosítótársaságnak is el kell fogadnia, és a biztosítóktól kapott információ szerint is ez így lesz” – nyilatkozta az origonak Haraszti Zsolt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik