Belföld

Díjazták a vicces cégneveket – nyert a Hálóterem

Pénteken adták át a legötletesebb, legtalálóbb cég- és üzletnevek díjait. Az idegennyelvű, nehezen kimondható cégnevek szóba sem jöhettek a versenyben.

A Hálóterem internet kávézó és a Naplopó napenergia hasznosító Kft. kapta a legtöbb díjat a negyedik alkalommal meghirdetett „Az én cégérem” országos cég- és üzletnév versenyben. A jó példákat kereső pályázatra beküldött, a valóságban létező több mint 1500 cégnévből gazdasági újságírók, szakmai és anyanyelvi szakértők választották ki a tevékenységet legjobban kifejező, legötletesebb neveket. Az elismeréseket Pongorné Dr. Csákvári Marianna, a verseny védnöke, a GKM helyettes államtitkára adta át.

A Bí-bor szőlész-kertész gazdabolt, az Épkézláb munkavédelmi szakkereskedés és a Gondoldó adótanácsadó a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium díját, a Hálóterem és a Naplopó Kft. a Magyar Szabadalmi Hivatal és a MÚOSZ díját is elnyerte. Az Emelem targoncajavítót a jó névválasztásért Budapest Főváros díjazta. Valamennyi díjazott az elnevezés helyességét igazoló oklevelet „bizonyítványt” kapott. Az ötletes nevek megtalálói, felfedezői jutalomban részesültek.

A verseny civil összefogás eredményeként született, az EU-33 Vállalkozás és Közösségfejlesztő Egyesület az Anyanyelvápolók Szövetsége és a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum négy éve fogott össze, hogy elolvasni és kiejteni nehéz idegen nevek helyett találó magyar kifejezéseket keressenek.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik