Belföld

Hatmillióra büntették a Fundamentát

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenytanácsa a fogyasztók megtévesztése miatt hat millió forintra bírságolta a Fundamenta-Lakáskassza Lakás-takarékpénztár Rt.-t - tájékoztatta a GVH az MTI-t csütörtökön.

A közlemény szerint a GVH azt követően indított versenyfelügyeleti eljárást a lakástakarék-pénztár ellen, hogy észlelte: a pénzintézet illetve annak jogelődje az áthidaló kölcsön kamatának változása kapcsán valószínűsíthetően megsértette a versenytörvény rendelkezéseit.

Az eljárás során a versenytanács megállapította, hogy a pénzintézet azt ígérte a fogyasztóknak, hogy ha a lakás-előtakarékoskodó által igénybe vett áthidaló kölcsön kamata változik, akkor az nemcsak az új, hanem a korábban megkötött szerződéseket is érinteni fogja.

Eközben az áthidaló kölcsön kamatának 2002. május 1-jei és 2003. július 1-jei változása csak az újonnan megkötött szerződéseket érintette.

A Versenytanács a bírság kiszabása mellett megtiltotta a lakás-takarékpénztárnak, a fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartás további folytatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik