Belföld

A parkolási rendszer változása december-januárban

A karácsonyi és újévi ünnepek közeledtével célszerűvé váltak bizonyos átmeneti változtatások a főváros parkolási rendszerében. Ezért alakított ki a főváros - az ünnepeket és az ehhez kapcsolódó munkarendváltozásokat is figyelembe véve - egy 30 napos ünnepi parkolási rendet.

A változtatások 2003. december 12-től 2004. január 12-ig érvényesek. A szokásos díjmentes parkolási nap a vasárnap. Emellett ingyen lehet a parkolókat igénybe venni december 24-én, szerdán, december 25-én, csütörtökön, december 26-án, pénteken és december 27-én, szombaton. Nincs díjfizetés az újév első három napján, tehát 2004. január 1-jén, január 2-án és január 3-án.

Két napon a megszokottnál hosszabb ideig tart a díjfizetési időszak: ez év december 13-án, szombaton és 2004. január 10-én, szombaton 8-tól 18 óráig lehet a szokásos díjfizetés ellenében a fővárosi parkolókat igénybe venni.

A budapesti autósok havonta 2 millió percet parkolnak, az ünnepek alatt pedig az átlagosnál lényegesen nagyobb terhet ró a városra az autósforgalom. Reményeink szerint a 30 napos ünnepi rendszer megkönnyíti a budapesti és a fővároson átutazó autósok életét a karácsonyi, újévi időszakban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik