Belföld

Betiltott kamerás mobilcsodák

Az idei karácsonyi vásár egyik slágere a kamerás telefon, amely azonban egyre nagyobb gondot okoz a személyiségi jogaikat féltő egyének és az adatik biztonságáért aggódó szervezetek körében.

A telefonok diszkrét lencséjükkel, apró méretükkel és azzal a képességükkel, hogy azonnal az internetre vagy egy másik készülékre lehet vele küldeni a képet, a “kukkolók” megvalósult álmát is jelentik.

A telefonok terjedésével párhuzamosan fogalmazódtak meg az agodalmak, és elindult a Los Angelestől Torontóig gördülő tiltási hullám. A Los Angeles-i Sports Club – amely a világ egyik legnagyobb luxus fitness centere – először tiltotta be a mobiltelefonok használatát a klub területén (pontosabban, az előcsarnokban már lehet őket használni).

Más intézmények is teketória nélkül minden mobiltelefont tiltanak, mivel nehéz egy hagyományos mobilt a kamerás változattól megkülönböztetni. Dél-Koreában a világ egyik legnagyobb mobiltelefon gyártójának számító Samsung tiltotta ki a gyárlátogatásokról a mobiltelefont.

A tiltás azonban nem csökkenti a készülékek forgalmát, hiszen a technológia finomodik, s hamarosan megjelennek azok a telefonok is, amelyek 15-30 másodperces videoklipek készítésére és továbbítására is alkalmasak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik