Belföld

Az Ericssoné a határrendészeti rendszer

Az Ericsson Magyarország Kft. szállíthatja a Határrendészeti Tevékenységet Támogató Rendszert, miután elnyerte a Belügyminisztérium által kiírt, hirdetmény közzétételével indított tárgyalásos eljárást - derül ki a Közbeszerzési Értesítőből.

A 399 millió forint értékű megbízás magába foglalja a határőrség meglévő digitális és analóg átviteli rendszereinek integrálását, erőforrás-gazdálkodási és döntés-előkészítő szoftver fejlesztését, azok illesztését a határőrségnél alkalmazásban lévő szoftverekhez, továbbá a fokozott biztonsági követelményeknek megfelelő munkahelyek kialakítását.

A tárgyalásos eljárást elsősorban az indokolta, hogy mivel a határőrség zárt távközlő hálózata alrendszereit összekapcsolják egy nyílt internet-alapú hálózattal, ez igényli a magas színvonalú rendszerintegrátori, lebonyolítói tevékenységet és a megfelelést a minősített információk kezelésével szemben támasztott biztonsági követelményeknek.

A tenderre négyen jelentkeztek, a győztesen kívül pályázott még a Siemens Rt., a bécsi központú osztrák Frequentis GmbH., valamint a francia Thales Communications SA.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik