Belföld

Eredményes volt a kincstárjegy-aukció

Eredményes volt a három hónapos kincstárjegyek keddi aukciója, a meghirdetett 30 milliárd forint értékű állampapírra 31,8 milliárd forint értékben érkeztek ajánlatok - értesült az MTI az Államadósság Kezelő Központ Rt.-től (ÁKK).

Az ÁKK 24 milliárd forintnyi kincstárjegyet értékesített. A legutóbbi, múlt heti aukció eredménytelen volt, miután a felajánlott 30 milliárd forint értékű 3 hónapos kincstárjegyre mindössze 4,343 milliárd forint értékű ajánlat érkezett, így a kincstár nem fogadott el ajánlatot.

A mostani aukción a három hónapos kincstárjegyek 12,19 százalékos átlagos éves hozammal keltek el az egységes hozammutató (EHM) alapján. Az elfogadott legalacsonyabb hozam 11,66 százalék, a legmagasabb 12,32 százalék volt. A két héttel korábbi értékesítéskor 10,40 százalék volt az aukciós átlaghozam.

A nemzetközi értékpapír-piaci szövetség ajánlása szerint számítva (ISMA) 12,02 százalékos átlaghozam alakult ki a mostani aukción, az elfogadott hozamok pedig 11,50 és 12,15 százalék között szóródtak. Két héttel korábban 10,26 százalék volt az aukciós átlaghozam.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik