Belföld

Már negyvennégy áldozata van az orosz vonatrobbantásnak

Negyvennégyre emelkedett a múlt heti dél-oroszországi vonatrobbantás halálos áldozatainak a száma, miután hétfőn hajnalban két újabb sebesült hunyt el a kórházban.

Sztavropol területi egészségügyi illetékesek közlése szerint egy tizenkilenc éves férfi és egy ötven év körüli nő halt bele sebeibe.

A robbantást öngyilkos merénylők hajtották végre pénteken Oroszország észak-kaukázusi részén, egy Minyeralnije Vodiból Kiszlovodoszkba tartó zsúfolt vonaton, Jesszentuki állomás közelében.

Több mint száznegyven embert szállítottak kórházba, köztük mintegy húszat súlyos állapotban. Az áldozatok nagy része diák és ingázó volt. A helyi hatóságok az áldozatok emlékére a hétfői napot gyásznappá nyilvánították.


Az orosz rendfenntartó erők vasárnap letartóztattak egy személyt, akit azzal gyanúsítanak, hogy részt vett a pénteki dél-oroszországi vonatrobbantásban, amely 42 emberéletet követelt. A gyanúsítottat Sztavropolban vették őrizetbe, nem messzire Csecsenföldtől, illetve a vonat elleni támadás helyszínétől.


A letartóztatással kapcsolatban biztonsági okokra hivatkozva részleteket nem hoztak nyilvánosságra a hatóságok.


 



Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik