Belföld

A Fidesz vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Juhász Ferenccel szemben

Vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Juhász Ferenc honvédelmi miniszterrel szemben a Fidesz - közölte Szijjártó Péter a frakciótársával, Lengyel Zoltánnal közösen tartott szerdai budapesti sajtótájékoztatón.

A Fidesz szerint Juhász Ferenc parlamentnek benyújtott vagyonnyilatkozata és az újságokban nyilvánosságra került vagyonszerzése között nagy különbség van, és nehezen elképzelhető az ilyen mértékű vagyonszerzés – hangzott el a tájékoztatón a miniszter házvásárlásával kapcsolatban.

“Tudjuk, hogy a miniszter is kezdeményezte a vagyonnyilatkozati eljárást, de ő már annyi mindent mondott a vagyonszerzéssel kapcsolatban, hogy jobbnak láttuk, ha saját kezdeményezésünket is beadjuk” – mondta Szijjártó Péter.

A fideszes politikusok Juhász Ferenc nyilatkozataiban “érdekes momentumnak” tartják, hogy a honvédelmi miniszter szerintük megpróbálja Magyar Bálint oktatási miniszterre hárítani a felelősséget.

“Arra a kérdésre, hogy honnan származik az a körülbelül hetvenmillió forint, ami a vagyonnyilatkozatában feltüntetettek és az ingatlan érteke között van, azt mondta, hogy keressék ez ügyben Magyar Bálintot” – hangzott el.

Szijjártó Péter a körülményeket furcsának tartja és azt is, hogy másfél év óta “arról hallani, melyik kormánytag, milyen mértékben gyarapszik anyagilag”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik