Belföld

Csak az ISDN-vonalak száma nő

Az idén októberben ismét csökkent a bekapcsolt fővonalak száma, s a hónap végén 3,608 millió volt - közölte a Hírközlési Felügyelet.

A közlemény szerint az előző havi emelkedést követően, több mint 3000 fővonallal kevesebb volt október végén, s 100 lakosra 35,66 fővonal jutott. Szeptemberben 100 lakosra még 35,69 fővonal jutott.

Az egy fővonalra jutó kezdeményezett hívások havi átlagos időtartama az előző havi 229,2 percről 236 percre emelkedett, ami csaknem 3 százalékkal több. A kezdeményezett hívások átlagos időtartama 2 százalékkal nőtt az előző havi értékéhez képest: októberben egy átlagos hívás 2,93 percig tartott.

A közlemény szerint a háztartások telefon-ellátottságának aránya folyamatosan csökken, jelenleg 71 százalékon áll. A mutató az egyéni fővonalak számának arányát mutatja a háztartások számához viszonyítva.

A vezetékes telefonhasználatban egyedül az ISDN fővonalak aránya emelkedett. Az elmúlt hónapokhoz hasonlóan ismét nőtt a mutató értéke: október végén az ISDN fővonalak aránya 16,64 százalékon állt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik