Belföld

Kihallgatták a Lelkiismeret ’88 demonstrációjának vezetőit

A Lelkiismeret 88 Csoport előzetesen megtiltott budapesti demonstrációjáról előállított ötven személy meghallgatása kedd hajnalban háromnegyed három után néhány perccel fejeződött be a XII. kerületi rendőrkapitányságon.

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítójának jelentése szerint a rendőrség épületét utolsóként elhagyó Kocsis Imrét, a Lelkiismeret ’88 Csoport vezetőjét megbilincselve szállították el autóval a rendőrök. A rendőrség illetékese elmondta, hogy Kocsis Imrét rendzavarás szabálysértése és tiltott tüntetés szervezése miatt őrizetbe vették.

Ezt követően a Maros utcai rendőrkapitányság épülete előtt órákon át várakozó mintegy kéttucatnyi tüntető elhagyta a helyszínt. Az előállított tüntetők meghallgatásukat követően társaikkal az utcán beszélgetve beszámoltak arról, hogy Grespik László ügyvéd tanácsát követve nem tettek vallomást a rendőrségen, és többségük nem írt alá semmilyen iratot.

Az előállítottakra várakozók között az éjszaka folyamán megjelent Zétényi Zsolt, az 1990-ben megválasztott parlamentbe MDF-esként bejutott volt képviselő és Lakatos Pál újságíró is.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik