Belföld

Belga gyáriparosok a forint árfolyam-ingadozásáról kérdezték Medgyessyt

A magyar kormánynak és a Magyar Nemzeti Banknak közös, nagyralátó céljai vannak az euró bevezetésével kapcsolatban - jelentette ki Brüsszelben Medgyessy Péter.

A kormányfő hivatalos belgiumi látogatásának első napján a gyáriparosok szövetségében tartott előadást, ám hallgatósága a magyarországi befektetési lehetőségeknél jobban érdeklődött a forint árfolyamváltozásai iránt.

A miniszterelnök ezért közleményt adott ki, miszerint a magyar kormánynak és a Magyar Nemzeti Banknak közös, nagyralátó céljai vannak az euróval kapcsolatban, az ehhez szükséges fejlődéshez vezet a mostani gazdaságpolitika, amihez zöld utat adott a jövő évi költségvetés fő számainak múlt heti elfogadása – szól a kormányfő brüsszeli nyilatkozata.

Medgyessy Péter kiemeli, hogy Magyarországnak az euró-övezethez való majdani csatlakozásához a közös pénz 250-260 forintos árfolyama felel meg. Ezen együtt dolgozik a kormány és a jegybank, valamint a Pénzügyminisztérium.

Medgyessy Péter brüsszeli nyilatkozatában hozzáteszi: a magyar gazdaságpolitika alapjai jók, és ennek alapján fejlődhet a versenyképesség és jelentős lehet a növekedés. A legújabb gazdasági mutatók is ezt a kedvező tendenciát támasztják alá – mondta Medgyessy Péter a belga gyáriparosok szövetségében, brüsszeli hivatalos kétoldalú látogatása kezdetén, előadása kicsit aggódó közönségének kérdéseire válaszolva.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik