Belföld

Medgyessy-Nastase találkozóra emlékezik a Lelkiismeret ’88

Megtartja a hétfőre tervezett fáklyás felvonulását a Lelkiismeret '88 Csoport, mivel 24 órával a kezdés előtt még nem értesültek olyan rendőrségi döntésről, ami tiltaná a megmozdulást - mondta Kocsis Imre elnök vasárnap este sajtótájékoztatón, Budapesten. "A tavalyi Medgyessy-Nastase-találkozóra emlékezünk hétfőn" - tette hozzá.

Kocsis Imre szavai szerint 2002. december 1-jén Medgyessy Péter Erdély elrablására koccintott a román miniszterelnökkel. “Erdély elcsatolását Magyarországon megünnepelni hazaáruló cselekedet” – hangsúlyozta.

A fáklyás felvonulás hétfőn 20 órakor indul a BAH-csomóponttól, a demonstrálók 25-30 perces sétával a miniszterelnök Stromfeld Aurél úti otthona elé vonulnak – ismertette Kocsis Imre. “Háztűznézőbe megyünk Medgyessy Péterhez” – fogalmazott a Lelkiismeret ’88 Csoport elnöke. Kocsis Imre elmondta: a felvonulást november 24-én hivatalosan is bejelentették. A BRFK közlekedésbiztonsági okokra hivatkozva azonban megtiltotta a megmozdulást – tette hozzá.

A döntés ellen fellebbeztünk, de a bíróság is jóváhagyta a rendőrségi határozatot – mondta el. Módosított feltételekkel pénteken újabb beadvánnyal élt a csoport, erre idáig még nem érkezett válasz a rendőrség részéről – tette hozzá Kocsis Imre.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik