Belföld

Újabb demecseri botrány – zsidóság a cigánysággal szemben?

A Hír Tv Becsület napja - Demecser címmel sugározta tegnap Turba Tímea és Vitézy László filmjét. Ennek nagy része egy Lakatos Miklóssal készített interjú volt - számol be a Magyar Hírlap.

Lakatos a Magyarországi Cigányszervezetek Fórumának (MCF) munkatársaként dolgozott a demecseri kampányban. Lakatos a Hír Tv-nek adott interjújában így fogalmazott: “Nézze meg azt: van egy olyan kisebbség Magyarországon, amelyik a kormányt is befolyásolja. Azt tudja hogy melyik, ugye? Tudja, hogy melyik? A zsidó kisebbség. Ô irányítja a kormányt is. Ennek a pártnak nem érdeke, hogy a cigányság összefogjon. Azért nem érdeke, mert nem akar még egy vetélytársat magának. Így van? És a cigányok többen vannak, mint a zsidók Magyarországon. Ha egy olyan párt, amelyik cigánypárt lenne és erősebb lenne, mint a zsidópárt, akkor mi irányítanánk a kormányt, vagy kormányzati tényezők lennénk. És ezért a zsidók azt mondják, hogy nem kellenek a cigányok.”

Kolompár Orbán, az Országos Cigány Kisebbségi Önkormányzat (OCÖ) elnöke elmondta, leghatározottabban elhatárolja magát Lakatos kijelentéseitől és nem érti, miért kell a cigányságot és a zsidóságot egymással szembeállítani.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik