Belföld

Új hitelprogram Borsodban: 1,5 milliárdos keret

Budapestről "importálja" új kisvállalkozási hitelprogramját a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ; az 1,5 milliárd forintos hitelkeretből péntektől igényelhetnek a kis- és középvállalkozók, egyenként maximum 13 millió forintot.

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány 1999-ben indította útjára a Polgári Takarékszövetkezet közreműködésével új, vállalkozásfejlesztési hitelprogramját, amely 2001-ben Európa Díjat kapott, és amelynek licence alapján indulhat el a Borsod Kisvállalkozói Hitel Program – mondta a licencszerződés aláírása előtti sajtótájékoztatón Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere.

Hozzátette: Budapesten eddig számos vállalkozás alakult, fejlődött a hitelprogramnak köszönhetően, és most vélhetően Borsod-Abaúj-Zemplénben, illetve Miskolcon is sikerrel jár a konstrukció.

A kis- és középvállalkozások maximum 13 millió forintot igényelhetnek a hitelkeretből, 10 százalékos kamatozás mellett – mondta a főpolgármester. A hitelkonstrukció pénzügyi forrásait Borsodban is a Polgári Takarékszövetkezet biztosítja, a Hitelgarancia Rt. kezességvállalása mellett.

Szűcs Erika, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta: a vállalkozók a hitelt gépek, berendezések vásárlására, illetve a fejlesztéshez kapcsolódó forgóeszközök finanszírozására fordíthatják. A kölcsön megítélésének feltétele 25 százalék önerő. Az 1,5 milliárd forintos hitelkeretet figyelembe véve mintegy 2,1 milliárd forint értékű fejlesztés valósulhat meg a közeljövőben Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik