Belföld

Nem hozott nagy fordulatot az amerikai mobilliberalizáció

Elmaradt a mobilszolgáltatójukat újra cserélő előfizetők elemzők által várt áradata hétfőn, az új amerikai szabályozás első napján.

Az elemzők arra számítottak, hogy az újonnan bevezetett szabályozás felrázza az amúgy is erősen kompetitív vezetéknélküli ipart, hiszen az előfizetők sokkal könnyebben vehetnek búcsút attól a szolgáltatótól, amelyet nem kedvelnek. Az új szabályozás azt is lehetővé teszi, hogy az előfizető vezetékes telefonjának számát átvigye a mobiljára.

Ha nem is jelentkeztek tömegesen a cserélni vágyó felhasználók, némelyik szolgáltatónál erősen megugrott az érdeklődők száma. De nem zajlott minden terv szerint. A Verizon Wireless, az USA egyes számú mobilszolgáltatója hétfő délutáni sajtótájékoztatóján közölte, hogy nehézségeket okozott számukra az előfizetők átkapcsolása egyik riválisuk hálózatára, amely a többi szolgáltatótól eltérő összekapcsoló céget használ. A hat legnagyobb amerikai mobilszolgáltató közül csak az AT&T Wireless nem veszi igénybe a TSI Connections szolgáltatásait.

A megszokottnál nagyobb forgalomról csak a Verizon és a DT leány T-Mobile USA számolt be, ahol a megszokott novemberi hétfői napokhoz képest 2-4-szer több látogató jelentkezett az üzletekben és telefonon. A TSI szóvivője, Helen Harris elmondta, hogy a szolgáltatójukat másikra cserélő ügyfelek száma a jósolt értékhatár (1-9 millió) alsó értékéhez közelítettek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik