Belföld

Másfélmilliárdos autóalkatrész-gyár épül Ercsiben

Csaknem másfél milliárd forintért autóalkatrész-gyárat épít Ercsiben a japán Musashi cég. A beruházáshoz a kormány Smart-programjából 100 millió forintot nyertek. Az autóipari beszállító ZF Hungária Egerben szintén bővítést tervez - olvasható a Világgazdaságban.

A három évvel ezelőtt alakult Musashi Hungary Ipari Kft. több mint 1,4 milliárd forintot fordít az ercsi telephelyén létesítendő új üzemre – közölte a Világgazdasággal Gulyás Krisztina, a cég pénzügyi igazgatója. A japán társaság magyar leányvállalata a DaimlerChrysler-Mitsubishi csoportnak szállítandó vezérműtengelyek gyártási feltételeit teremti meg.

Ehhez a fejlesztéshez kapta a társaság a maximális, 100 millió forintos állami támogatást a Smart Hungary beruházásösztönzési program keretében.

A versenyképes beruházások és a regionális vállalati központok kialakítását támogató pályázaton 25 nyertes összesen 2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert – jelentette be Csillag István gazdasági és közlekedési miniszter hétfőn Budapesten.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik