Belföld

Ragáts ügyében ma döntés születik

A Magyar Televízió Közalapítvány 21 társadalmi kurátora a vizsgálati anyagok ismeretében ma dönt: megvonja-e bizalmát a tévéelnök Ragáts Imrétől, ahogyan tette azt egyhangúlag a hárompárti elnökség mind a nyolc tagja - számol be a Magyar Hírlap. A civileké a tulajdonosi felelősség, hogy továbbra is közpénzt bíznak-e a médiatörvényt többszörösen megsértő tévéelnökre.

Ma szavaz az MTV feletti tulajdonosi jogokat gyakorló nagykuratórium Ragáts Imre, a köztévé elnöke esetleges menesztéséről. Ehhez a 29 fős testület kétharmados egyetértő voksa szükséges a nyílt határozathozatalban.

A testület elnöksége minden vizsgálati anyagot – a köztévé felügyelőbizottságának szigorú és elmarasztaló jelentését – rendelkezésre bocsátott a civileknek, hogy megismerjék Ragáts médiatörvény megsértésével kötött, a köztévére nézve hátrányos reklámszerződéseit.

A tévéelnök visszahívását a pártdelegált kurátorok múlt kedden egyhangúlag javasolták a nagykuratóriumnak, mert Ragáts még ügyvezető alelnökként – a kuratórium tudta nélkül – öt évre előre, jóval a piaci ára alatt értékesítette az állami tévé reklámidejét. A társadalmi delegáltak döntését már nem nehezíti az Országgyűlés által visszatartott tőkepótlás, a köztévének ugyanis hétfőn kiutalták az újabb hatmilliárdot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik