Belföld

Olcsó jegyek – megkapta a repülési engedélyt a Sky Europe Hungary

Az Sky Europe Hungary Airlines eleget tett minden olyan jogszabályi követelménynek, amely szükséges ahhoz, hogy a nemzetközi menetrend szerinti légiforgalomban részt vegyen - tájékoztatta közleményben a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) csütörtökön az MTI-t.

A minisztérium minderről csütörtökön értesítette hivatalos levélben a légitársaság vezetőségét. A Sky Europe kijelölését a kormányközi légügyi megállapodásoknak megfelelően diplomáciai úton a minisztérium elindította Franciaország, Olaszország, Svájc és Nagy-Britannia felé.

Borsos György, a cég projekt menedzsere szerint a hétvégén már közvetlenül indíthatja londoni járatát a SkyEurope Airlines Budapestről. A légitársaság gépeinek jelenleg 20 percre meg kell állniuk Pozsonyban, mert korábban nem rendelkeztek a Budapest-London, illetve Budapest-Párizs útvonal repüléséhez szükséges összes magyar hatósági engedéllyel. A SkyEurope szlovák érdekeltségének ugyanakkor megvan a Budapest-Pozsony, illetve a Pozsony-London, Pozsony-Párizs útvonal repüléséhez szükséges hatósági engedélye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik