Belföld

Gyengülést vagy stagnálást várnak a pesti tőzsdén

A részvényárak enyhe csökkenésére vagy stabilizálódására számítanak csütörtökön az MTI által megkérdezett tőzsdei szakértők. A BUX csütörtökön 30 pontos növekedéssel 9520 ponton nyitott.

Rátkai Orsolya, az OTP Bank elemzője úgy véli, amennyiben folytatódik a dollár gyengülése, úgy a tőzsdén is marad a két napja tartó csökkenő trend. A dollár gyengülése az exportban érintett magyar vállalatokat érinti a legrosszabbul – mondta az elemző. Hozzátette: a Mol árfolyamában erős ingadozások várhatóak a kibocsátás előtti spekulációk következtében.


Csáky Attila, a CA-IB Értékpapír Rt. üzletkötője nem vár jelentős változást, az árfolyamok stabilizálódását valószínűsíti, és az elmúlt napokhoz hasonlóan alacsony érdeklődésre számít. A Mollal kapcsolatban véleménye szerint a kibocsátás előtt már nem lesz olyan fontos információ, amely jelentős mértékben megmozgatná a papír árfolyamát.


Tíz pont feletti többlettel nyitott London és Frankfurt  


A londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 csütörtökön 13,70 pontos nyereséggel kezdett, és rövidesen 21,0 pont volt a nyeresége.


A frankfurti értéktőzsde irányadó mutatója, a DAX-30 12,97 pontos nyereséggel indult csütörtökön, és néhány perc múlva 15,67 pont volt a nyeresége. 


Csütörtökön tőzsdenyitáskor az euró 1,1920 dollár volt  középárfolyamon a londoni bankközi devizapiacon, 0,0042 dollárral  drágább a szerdai későinél.     


Csütörtök reggel az euró 0,7014 font volt, 0,0016 fonttal  drágább a szerdai későinél. Csütörtökön tőzsdenyitáskor az arany unciánként 394,65 dollár volt Londonban azonnali szállításra, 0,4 dollárral drágább a hétfői  későinél.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik