Belföld

Visszafogott kereskedésre számítanak a BÉT-en

Kereskedők közepes forgalom mellett visszafogott ügymenetre számítanak a Budapesti Értéktőzsdén. A Budapesti Értéktőzsde irányadó indexe, a BUX szerdán reggel 10 pontos csökkenéssel 9601 ponton nyitott.

Trippon Mariann, a CIB Közép-Európai Nemzetközi Bank Rt. elemzője szerint marad a kivárás, a bizonytalan hangulat a részvénypiacon. Az elemző szerint közepes forgalom mellett kis mértékű elmozdulás várható az árfolyamokban. Mint mondta, a New York-i tőzsde már négy napja esik, ez várhatóan az európai piacok csökkenését idézi elő, ami pedig a budapesti börzén érezteti hatását.


Trippon Mariann úgy látja, hogy a blue chipek közül nem változik jelentősen a Matáv és a Richter árfolyama, de az OTP esetében lehet pozitív korrekció. Makray Péter, az Erste Bank Magyarország Rt. szakértője szerint a vezető papírok közül egyedül a Molnál képzelhető el emelkedés. Várakozásai szerint az index csekély mértékben csökken szerdán.


Csökkenő tendencia Európa tőzsdéin

Londoni értékforgalmazók szerint az európai részvénypiacok szerdán veszteséggel nyitnak, mert az amerikai dollár erőteljes gyengülése kedvezőtlen érintheti az eurózóna autó- és vegyipari exportőreit.

Az értékforgalmazók becslése szerint a londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 részvényindex 35-38 pontos visszaeséssel, a frankfurti értéktőzsde irányadó mutatója, a DAX-30 részvényindex 17-56 pontos veszteséggel kezdhet szerda reggel.

Szerda reggel a New York-i tőzsdemutatók határidős jegyzései vegyesen mozogtak: a New York-i értéktőzsde fő mutatójának (DJIA) határidős jegyzése nem változott, a Nasdaq piac összetett mutatója 1,50 pont nyereségben volt. A DJIA kedden 86,67 pontos, azaz 0,90 százalékos veszteséggel 9624,16 ponton zárt. A Nasdaq piac összetett mutatója kedden 1881,75 ponton zárt, 27,86 pontos, vagyis 1,46 százalékos veszteséggel.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik